dinsdag 29 juli 2014

Liliansbeelden en de kasteeltuinen van Arcen (II)

De expositie in Arcen loopt al een tijdje (en gaat nog door tot 7 september) en ik heb nieuwe visite kaartjes moeten toesturen omdat de hele stapel al meegenomen was. En niet alleen die van mij natuurlijk, het wordt zo goed bezocht dat iedereen constant informatie moet aanvullen. Deze expositie is dan ook echt wel de moeite waard, er hangt en staat van alles, echt mooi werk. En als je dat hebt gezien kun je nog de hele dag terecht in de prachtige tuinen rond het kasteel.
Bij de opening hebben veel van de deelnemende kunstenaars in de tuinen zitten werken.
Ik had ook een beeld bij me waar ik aan gewerkt heb. Het grappige daarbij was dat ik voor het eerst begon te beseffen dat veel mensen niet weten hoe een bronzen beeld tot stand komt. Ik zat daar met een berg was een beeld te maken, maar ik geloof echt dat ik wat aan het vooroordeel heb kunnen doen dat bronzen beelden "te duur" zijn. Ik bedoel: ze zijn ook duur, het is vaak een sloot geld dat je voor een bronzen beeld neer moet tellen, maar te duur is het niet gauw als je weet hoeveel werk er aan vooraf gaat. Dat je een beeld in was moet maken, dat er mallen gemaakt moeten worden, dat de mallen van het beeld af gebikt moeten worden, dat je het hele beeld nog moet afwerken.  Het meest verbaasd was ik over de mensen die dachten dat ik met drop een beeld zat te maken en de mensen die dachten dat het wassen beeld het eind product was. Maar het was heel leuk om het aan de vragenstellers uit te leggen en helemaal als het kinderen waren.
Ik heb heerlijk zitten werken aan een beeld en kreeg onwijs veel complimenten. Omdat  ik buiten zat te werken, kwam er een jong stel naar me toe dat wilde weten wat ik aan het doen was, terwijl ze eigenlijk niet van plan waren om naar de expositie te gaan kijken. Omdat ze mijn beeld in wording mooi vonden gingen ze toch even naar binnen......en daar vielen ze voor mijn You raise me up en terwijl ze nog nooit naar bronzen beelden hadden rondgekeken en nooit van plan waren geweest zo iets te aanschaffen, kochten ze het daar ter plekke.  Een mooier compliment kan ik niet krijgen.

Het beeld waar ik aan zat te werken is inmiddels bijna af en al weer totaal anders dan de eerste opzet waarmee ik bezig was. De foto's zijn niet geweldig, maar ik vond het leuk om de verandering te laten zien.
Zondag 3 augustus ga ik opnieuw buiten zitten werken, ik heb er nu al zin in.
                                                         under construction


                                                En dit is het geworden:  The Nice Surprise
                                                           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten