donderdag 18 april 2013

liliansbeelden en relaties

Al een tijdje valt het me op: Ik ben nu zelf 52 en ontmoet steeds meer vrouwen die iets ouder of jonger dan ik zijn en..... vrijgezel.
Ondanks het feit dat dit aantrekkelijke, zeker niet domme vrouwen zijn, die letterlijk en figuurlijk goed voor zichzelf  zorgen, er prachtig uitzien ( en niet alleen "voor hun leeftijd"!!!) lukt het deze vrouwen niet om een evenredig leuke  man te vinden. En dus zoeken ze door, niet omdat ze eenzaam zijn, maar juist omdat ze een heel prettig leven hebben en leuke dingen doen en dit nog zouden willen aanvullen met een partner om het geluk mee te delen.
Waarom lukt het dan niet, vroeg ik me steeds af. Voor elke gescheiden vrouw loopt er toch ook weer een gescheiden man rond, zou je denken??
Ja aan dat niet te miskennen feit ligt het ook niet. Ik wil niet alle mannen over 1 kam scheren maar voor een ander feit kan ik mijn ogen toch ook niet meer sluiten:
de vrijgekomen mannen kijken niet om naar de vrouwen van (bijna) hun eigen leeftijd. Het merendeel gaat blij op zoek niet alleen naar iets nieuws, maar graag ook iets dat jonger en strakker is dan waar ze net vandaan zijn gekomen. Ik zie voorbeelden van mannen van 55 die relaties aangaan met vrouwen van begin dertig.
kunnen we ze het kwalijk nemen? Ik weet niet, ik zie persoonlijk de aantrekkingskracht van mannen van dertig ook wel, maar niet als partner. Laat mij maar lekker met mijn eigen vent van 52 mijn leven delen, waarbij ik soms heerlijk in mijn "huispak" met bril en geen make up, op de bank  lig omdat ik gewoon nergens anders zin in heb, die begrijpt dat je van die misselijke kwaaltjes begint te krijgen omdat hij ze zelf ook heeft.  Ik zou niet tegen het gevoel kunnen dat de concurrentie altijd om de hoek staat, slank, strak rimpelvrij en klaar om toe te slaan.
Hebben die mannen daar nou helemaal geen last van? Zijn zij zo overtuigd van zichzelf dat ze denken als 50 jarige de strijd  aan te kunnen blijven binden met mannen van 30 waar hun nieuwe partner ook door omringd wordt? En hoe zit dat als ze 60 worden, of 70 en het  achterstallige onderhoud is overgegaan in onomkeerbaar verval?? Dit alles nog los van het feit dat jonge vrouwen misschien nog  een baby wens hebben en geen boodschap  aan het feit dat bij jou de laatste goddank ook al uitgevlogen is en het nest prettig leeg. Voor je het weet sta je met je grijze koppie weer achter een buggy.
Ha, ik heb niet de illusie dat ik iemand aan het ontmoedigen ben, ik vind het alleen zo jammer voor de vrouwen die wel graag een leuke vrolijke lieve partner van ongeveer hun eigen leeftijd zouden willen "vangen" en dan een lege vijver aantreffen.
Mannen........ nog een laatste waarschuwing: mocht je knappe vrouw je er tegen de tijd dat jij 70 bent en zij net 50 is, uitgooien -  omdat je haartjes overal groeien behalve op je hoofd - en je komt onverhoopt een paar jaar later alleen aan in het bejaardenhuis..........we'll be waiting!!!!!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten